Cena tečaja * 155,00 €
Obseg v dneh 1
Število ur 7
Prijava na tečaj

Vam zgoraj razpisani termini ne ustrezajo? Prijavite se na seznam interesentov in obvestili vas bomo o naslednjem terminu.
Prijavite se na seznam interesentov

* Cena je brez DDV

PowerPivot PPIVOT

Potreba po dodatku PowerPivot v Excelu, se je pojavila v prvi vrsti zaradi omejitev količine vrstic in stolpcev v Excelu. Medtem ko imamo v Excelu na voljo 1048576 vrstic, je obseg skoraj poljubne baze podatkov mnogo večji. V Excelu poznamo orodja kot je Vrtilna tabela, ki nam omogoča hitro in efektivno analizo podatkov, ni pa načina kako našo bazo uvoziti v Excel. Zato imamo sedaj PowerPivot, ki omogoča več sto milijonov vrstic naenkrat. Prav tako omogoča uvoz in uskladitev podatkov iz več virov naenkrat. Dodatek je prav tako pisan na kožo programerjem, saj uporablja namesto Excelovih formul tako imenovane DAX (Data Analysis eXpressions) formule, ki imajo sintakso mnogo bolj domačo sistemskim inženirjem in analitikom. Vse to in še več boste spoznali na tej delavnici namenjeni vstopu v svet PowerPivot dodatka in posledično večji dinamičnosti v Excelu 2010.
 • Osnove in prednosti uporabe dodatka PowerPivot o Možnost obravnave stotine milijonov vrstic podatkov naenkrat
  o Izdelava analiz za takojšnjo uporabo na portalu SharePoint
  o Izdelava in povezava več vrtilnih tabel
 • Prikaz izdelave novega PowerPivot projekta o Izbora podatkov
  o Urejanje podatkov
  o Dodajanje novih stolpcev
  o Izdelava prve vrtilne tabele
 • Izdelava ter povezava več vrtilnih tabel na isti vir podatkov
 • Izdelava ter povezava Slicerjev (Razčlenjevalnikov) o Slicerji so novost v Office 2010 paketu, in neverjetno zmogljiva novost v PowerPivot dodatku
  o Povezava enega slicerja na več vrtilnih tabel
  o Prikaz dinamične analize, povezava z makroji ter z Active-X kontrolniki, kjer naša analiza postane še mnogo širša, omogoča večjo globine obenem pa je še tako globoke analize zelo lahko narediti in ne zahtevajo globokega znanja vrtilnih tabel.
 • Prikaz t.i. Mashups o Primer in ideja postopka izdelave

Prijava na tečaj

Predavatelj